Fenerbahče overio titulu i het-trik

Izvor: Mondo, 13.Jun.2018, 21:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fenerbahče "overio" titulu i het-trik

Ekipa Željka Obradovića rutinski je odbranila tron u Turskoj.

Foto: MN Press

2016, 2017, pa 2018!

Trijumfom protiv Tofaša u petoj i poslednjoj utakmici finalne serije (4:1), ekipa Željka Obradovića još jednom je postala prvak Turske i završila sezonu sa trofejom.

Posle silaska sa evropskog trona na Fajnal-foru Beogradu, "Žocov" sastav zadržao je ozbiljnost, koncentraciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i ispunio zadatak koji je najtrofejniji trener Evrope akcentovao još u glavnom gradu Srbije, nepun sat posle utakmice protiv Reala.

"Biće teško da vratimo fokus, ali hoćemo da osvojimo titulu", rekao je Obradović te večeri, a njegov tim je ove srede to i uradio.

Fenerbahče - Tofaš 94:64 (25:12, 20:14, 24:22, 25:16)

Četvrtu titulu u Obradovićevoj eri, započetoj 2013, Fener je osvojio apsolutno dominantno, ukupnim skorom 36-4!

Najdominantniji turski tim u ligaškom delu je mirno i ubedljivo zauzeo "pol poziciju" (27-3), a potom je u doigravanju savladao Sakariju (2:0), Banvit (3:0) i Tofaš (4:1).

Šampionski pehar u "Ulker sports" areni večeras su podigli i srpski košarkaši Nikola Kalinić (treći put) i Marko Gudurić, zajedno sa ostatkom "Žocove" ekipe, kojoj ni ove sezone nije bilo ravne u domaćem prvenstvu.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.