Fenerbahče i Efes poveli u polufinalu

Izvor: MVP.rs, 25.Maj.2016, 22:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fenerbahče i Efes poveli u polufinalu

Nastavljeno je takmičenje u plej-ofu lige Turske.

Nije bilo brejkova u prvim utakmicama polufinala plej-ofa turskog BSL-a. Anadolu Efes i Fenerbahče su na domaćim terenima nadigrali Darušafaku, odnosno Galatasaraj.

Anadolu Efes je srušio Darušafaku rezultatom 80:71 i tako poveo sa 1-0 u seriji. Na toj utakmici je briljirao Tomas Ertel sa 16 poena, četiri skoka i šest asistencija, a pratio ga je efikasni Dario Šarić sa 17 poena. Džedi >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << Osman je bio zapažen sa 11 poena i sedam uhvaćenih lopti. Skoti Vilbekin je za poražene ubacio 17 poena, uz pet dodavanja i šest izgubljenih lopti. Semih Erden je učestvovao sa 11 poena i sedam skokova, dok je Luk Harangodi ubacio devet poena, uz četiri uhvaćene lopte.

Fenerbahče je takođe došao do nešto lakšeg trijumfa. Tim Željka Obradovića je savladao Galatasaraj rezultatom 93:79, uz odličnu partiju Jana Veselog. "Leteći Čeh" je postigao 24 poena, uz četiri skoka. Odličan je bio i Bobi Dikson sa 16 poena i četiri uhvaćene lopte. Bogdan Bogdanović je odigrao timski, a ostvario je učinak od šest poena, četiri skoka i pet asistencija. Nikola Kalinić nije bio u protokolu za meč. Erik MekKalum je bio najbolji u Galati sa 22 poena, Stefon Lazme je ubacio 12 (6sk), a Čak Dejvis 17 (6sk). Vladimir Micov je bio "dvocifren" sa 10 poena na svom kontu.

Kako se polufinale igra po sistemu 2-2-1, Fenerbahče i Anadolu Efes će ponovo ugostiti svoje rivale.

Rezultati:

Anadolu Efes - Darušafaka 80:71 (1-0)

Fenerbahče - Galatasaraj 93:79 (1-0)

Četvrtak:

Anadolu Efes - Darušafaka

Petak:

Fenerbahče - Galatasaraj 

(foto: Fenerbahce Basketbol / Twitter)
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.