FRKA U AFRINU ZBOG UKRADENE ROBE! Sukobile se dve ključne turske frakcije SNA - Ahrar al Šam i divizija Hamza, ima mrtvih!

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Feb.2022, 22:59

FRKA U AFRINU ZBOG UKRADENE ROBE! Sukobile se dve ključne turske frakcije SNA - Ahrar al Šam i divizija Hamza, ima mrtvih!

Turska ne mari mnogo zbog toga

Teški sukobi izbili su 12. februara između militanata pokreta Ahrar al-Šam i divizije Hamza u gradu Kurkan u južnom delu sirijske oblasti Afrin koju su okupirali Turci. Sukobi su izbili kada su militanti Ahrar al-Šama napali položaje divizije Hamza u Kurkanu posle svađe oko ukradene robe. Ahrar al-Sham je preuzeo grad. Međutim, militanti divizije Hamza i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dalje su prisutni na njegovim periferijama.

Prema rečima sirijskih opozicionih aktivista, tokom sukoba u Kurkanu ubijeni su militant Aharar al-Šama i još jedan pripadnik divizije Hamza. Osam militanata iz obe grupe je ranjeno. Pokret Ahrar al-Sham i divizija Hamza su ključne frakcije Sirijske nacionalne armije, koja je osnovana 2017. uz direktnu podršku Turske.

عفرين

مق.تل مسلحين2 وجرح 1 جراء إشتباكات بين عصابات الحمزة وعصابات أحرار الشام المواليين لتركيا في مدينة عفرين شمال حلب. pic.twitter.com/2X11CBoT1A

— ملك السلطنه (@jamlyyyyy_) February 12, 2022

Takve konfrontacije su prilično česte u oblastima koje su okupirale turske snage u severnoj i severoistočnoj Siriji. U većini slučajeva, iza ovih sukoba stoje lična neslaganja oko kriminalnih aktivnosti, kao što su pljačka, otkupnina i trgovina drogom. Turska ne čini ništa da obezbedi i stabilizuje sirijske oblasti koje su okupirale njene snage i zastupnici. Čini se da su jedine brige Ankare u Siriji kurdske snage i nafta.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.