Evri u kutiji od inhalatora i novinskom papiru

Izvor: juGmedia, 22.Maj.2017, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evri u kutiji od inhalatora i novinskom papiru

Carinici su prethodnih dana, u dva navrata, sprečili da iz zemlje budu iznete neprijavljene devize u ukupnom iznosu od gotovo 40.000 evra, skrivene na neobičnim mestima, saopštila je Uprava carine.

U saopštenju se navodi da su na graničnom prelazu Gradina, dvojica turskih državljana pokušala da u „Poršeu Kajen“ nemačkih registarskih oznaka, iz Srbije iznesu 20.000 neprijavljenih evra koje su sakrili u metalnoj kutiji od inhalatora.

Oni su putovali iz Nemačke ka >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << Turskoj i carinicima su rekli da sa sobom nose samo lične stvari.

Kada je carinik u prtljažniku, u jednom od kofera, zatekao devize zapakovane u metalnu kutiju od inhalatora, kao vlasnik se javio tridesetešestogodišnji vozač. Neprijavljene devize privremeno su zadržane, a kako je reč o stranom državljaninu, prekršaj je procesuiran po hitnom postupku, navodi se u saopštenju.

Na graničnom prelazu “Kelebija“ zabeležen je još jedan takav slučaj, kada je zadržano 18.500 neprijavljenih evra umotanih u novinski papir.

Pomenuta suma je otkrivena u kombiju beogradskih registarskih oznaka koji je iz pravca Mađarske pristigao na prelaz u kasnim večernjim časovima.  Uprkos tome što vozač i petoro putnika carinicima nisu prijavili ništa sem ličnog prtljaga, tokom detaljne kontrole vozila, u boksu ispod suvozačevog sedišta, pronađena je putna torba sa 28.500 neprijavljenih evra. Neprijavljeni iznos je bio raspoređen u pet paketa umotanih u novinski papir i najlon, a vozač kombija je potvrdio da je novac njegov i da se radi o pozajmici od prijatelja.

Z.Panić

FOTO Uprava carine

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Turci probali da prevare srpske carinike: Sakrili 20.000 evra u kutiji od inhalatora i novinskom papiru (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 22.Maj.2017

Još jedno uspešno poentiranje srpskih carinika...Danas smo čuli o dve velike zaplene cigareta, a carinici su prethodnih dana, u dva navrata, sprečili da iz zemlje budu iznete neprijaljene devize u ukupnom iznosu od gotovo 40.000 evra, skrivene na neobičnim mestima...Tako su na graničnom prelazu...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.