Erdoganu se jedna stvar u Nemačkoj nikako neće svideti

Izvor: Vesti-online.com, 28.Sep.2018, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdoganu se jedna stvar u Nemačkoj nikako neće svideti

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan i nemačka kancelarka Angela Merkel nadaju se da će na današnjem sastanku smanjiti tenzije između dve države.

Međutim, turskom predsedniku možda se neće dopasti ono što će videti na konferenciji za novinare nakon sastanka, piše nemački Bild, a prenosi Rojters. List navodi da će, naime, medju novinarima koji će prisustvovati konferenciji verovatno biti i Džan Dundar, turski novinar poznat kao Erdoganov kritičar.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<
Tvrdi se da je Vlada odobrila Dundaru akreditaciju za konferenciju, a sa druge strane, on nije odgovarao na telefonske pozive da bi potvrdio tu informaciju.

Dundar i njegov kolega iz turskih novina "Džumrijet" Erdem Gul osuđeni su 2016. godine na po pet godina zatvora zbog objavljivanja videa u kome se vidi da turska obaveštajna služba transportuje oružje u Siriju.

Njih dvojica su oslobodjni u žalbenom postupku i Dundar je napustio zemlju.

Turski Vrhovni sud u martu ga je osudio na kaznu do 20 godina zatvora zbog špijunaže.

Zbog Erdoganove posete brojne ulice u Berlinu su zatvorene za posetu, a duž trase kojom bi turski predsednik trebalo da prodje nalaze se demonstranti koji nose turske zastave i postere Erdoganovih političkih suparnika.

Turski list "Jeni Asir" objavio je danas da je turska obaveštajna agencija MIT dala Nemačkoj spisak sa imenima 69 osoba osumnjičenih za terorizam, kao i da će Erdogan tražiti od Merkelove da ih izruči.

Na toj listi, kako se navodi, nalazi se i Dundar.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.