Erdoganova vojska neutralisala 108 kurdskih boraca

Izvor: B92, 07.Apr.2018, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdoganova vojska "neutralisala" 108 kurdskih boraca

Turske oružane snage navode da je 108 kurdskih boraca "neutralisano" u operacijama, koje su bile usmerene ka jugoistoku Turske i severnom Iraku za nedelju dana.

Kako objašnjava Rojters, turska vojska je termin "neutralisati" upotrebila kako bi označila pripadnike opozicionih snaga koji su ubijeni, ranjeni ili zarobljeni.

Vojska navodi da je "neutralisala" 31 pripadnika zabranjene Radničke partije Kurdistana u jugoistočnim provincijama Tundželi, Mardin, Dijarbakir >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Sirnak.

Vojska navodi da je 77 militanata "neutralisano" u prekograničnim operacijama, prenosi Rojters.

Turska vojska u subotu je saopštila da je neutralisala šest militanata u vazdušnim udarima, čija je meta bila severni irački region Hakurk.

Turska redovno vrši vazdušne napade na mete Radničke partije Kurdistana na severu Iraka, podseća Rojters.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.