Erdogan: Тurska će učestvovati u operaciji za preuzimanje Mosula

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Okt.2016, 16:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan: Тurska će učestvovati u operaciji za preuzimanje Mosula

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da je njegova zemlja odlučna da učestvuje u eventualnoj operaciji za preuzimanje Mosula, uprkos protivljenju Iraka, što dodatno raspiruje sukobe između dva suseda.

Erdogan je rekao da se turske snage neće povući iz vojne baze nedaleko od Mosula, dodajući da turska vojska neće primati naređenja iz Bagdada. Turska obučava borce protiv ID da pomognu >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da se povrati Mosul od džihadista.

Tenzija između Ankare i Bagdada podignute su prošle nedelje zbog prisustva turskih snaga na severu Iraka i zbog tuskog upozorenja na moguće sektaške napade u Mosulu ako se region sa većinski sunitiskim stanovništvom stavi pod kontrolu šiitske milicije.

Predsednik Turske je poručio iračkom premijeru da "treba sa zna svoje mesto, navodeći da njihovo vikanje nema nikakav značaj za turske zvaničnike.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.