Izvor: 011vodič.com, 27.Okt.2019, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan upozorava Rusiju: Ako se Kurdi ne povuku – očistićemo ih

Turska će pokrenuti novu operaciju u Siriji protiv kurdskih jedinica ukoliko one ostanu u pograničnoj zoni koja se prostire u dužini od 30 kilometara od turske granice, kao što je to dogovoreno sa Rusijom, izjavio je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan.

„Sa Rusijom je postignut dogovor da će teroristi napustiti tu zonu u periodu od 150 časova, međutim, ukoliko tu ostanu, mi ćemo preuzeti kontrolu nad tom zonom i očistiti je“, upozorio je on.
>> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << /> Erdogan je takođe rekao i da Turska nikada neće sesti za pregovarački sto sa teroristima.
Erdogan je takođe zapretio i da će otvoriti kapije za izbeglice kako bi mogle da odu ka Evropi, ako evropske zemlje ne podrže planove Ankare za stvaranje bezbedne zone na severoistoku Sirije, gde želi da preraspodeli izbeglice koje se trenutno nalaze u Turskoj.
Prema sporazumu koji su postigli Erdogan i ruski predsednik Vladimir Putin 22. oktobra, ruska vojna policija i sirijski graničari treba da očiste oblast na udaljenosti od 30 kilometara od turske granice od kurdskih snaga u Siriji.

The post Erdogan upozorava Rusiju: Ako se Kurdi ne povuku – očistićemo ih appeared first on 011vodic.com.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na 011vodič.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.