Erdogan ujedinio Bošnjake u Novom Pazaru / VIDEO

Izvor: B92, 07.Avg.2016, 20:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan "ujedinio" Bošnjake u Novom Pazaru / VIDEO

U Novom Pazaru je održan skup podrške turskom predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu na kom se okupilo nekoliko hiljada ljudi.

Kako javlja dopisnik B92 iz Novog Pazara, u organizaciji skupa su pored Društva prijatelja Turske učestvovale i tri najveće bošnjačke stranke u Srbiji, SDA Sandžaka, SDP i BDZS, što je prvi put posle dve decenije da su se žestoki protivnici ujedinili.

Sa skupa je navedeno da Novi Pazar i Sandžak stoje uz politiku Redžepa Tajipa Erdogana >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i da podržavaju demokratiju, kako u Turskoj, tako i u svim državama sveta.

Istaknuto je i da je Turska veoma važna za Novi Pazar, kako zbog porodičnih, tako i zbog poslovnih veza, kao i da su Bošnjaci most saradnje Srbije i Turske, a Sandžak je kapija te saradnje.

Okupljenima su se obratili studenti koji se školuju ili su se školovali u Turskoj, a uživo je prenošeno i obraćanje Erdogana sa skupa organizovanog u Istanbulu kome je prisustvovalo više od milion ljudi.

Građani su za B92 rekli da je Turska prijatelj Srbije i Sandžaka, “zemlja koju osećaju svim srcem“, kao i da vole Erdogana jer pomaže Srbiji i u dobrim je odnosima sa njom.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Skup podrške Erdoganu održan i u Novom Pazaru

Izvor: N1 televizija, 07.Avg.2016

Građani Novog Pazara okupili su se u centru tog grada kako bi pružili podršku predsedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu, nakon neuspešnog pokušaja puča u toj zemlji..."Ponosni smo što stojimo uz narod Turske, Bošnjaci Sandžaka i Bošnjaci koji žive u Turskoj su jedan narod i njihova briga...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.