Erdogan tvrdi: Protiv Turske se vodi ekonomski rat

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Avg.2018, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan tvrdi: Protiv Turske se vodi ekonomski rat

Strmoglav nacionalne valute zbog Trampovih carina

Predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je u subotu, dan nakon strmoglavog pada nacionalne valute, da se protiv Turske vodi "ekonomski rat" i najavio da će na njega uzvratiti, ali nije imenovao nijednu državu.

Nakon što je američki predsednik Donald Tramp udvostručio carine za turski čelik i aluminijum, Erdogan je pad turske lire za 18 posto u odnosu na dolar u petak nazvao "raketama svetskog rata >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ispaljenim na Tursku".

- Oni koji su planirali izvesti državni udar u julu 2016. sada to žele učiniti ekonomskim putem - rekao je Erdogan, ali nije imenovao nijednu državu.

Odnosi između Turske i SAD, koje su saveznici unutar NATO-a, pali su na najniže grane unazad više desetina godina zbog niza pitanja - od različitih interesa prema Siriji, turske ambicije da kupi ruski obrambeni sistem do amerikanca Endrjua Bransona koji je u zatvoru u Turskoj pod optužbom za terorizam.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.