Erdogan trlja ruke: Hvala, Ameriko

Izvor: B92, 13.Feb.2024, 10:14

Erdogan trlja ruke: Hvala, Ameriko

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izrazio je danas zadovoljstvo što je američki Kongres dao zeleno svetlo za prodaju borbenih aviona F-16 Ankari.

"Zadovoljni smo što je naš zahtev u vezi sa F-16 završio pozitivnom odlukom SAD. Nakon ukidanja ograničenja, turska odbrambena industrija će se intenzivnije razvijati", rekao je Erdogan za tv kanal TRT Haber, nakon sednice vlade u Ankari.

Vest o tome >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je Kongres SAD odobrio prodaju 40 novih i 79 unapređenih aviona F-16 Turskoj saopštio je prošle nedelje američki ambasador u Ankari Džefri Flejk.

Američka vlada je krajem januara odobrila prodaju 40 novih borbenih aviona F-16 Turskoj u vrednosti od 23 milijarde dolara, samo nekoliko sati nakon što je Turska svoj tzv. instrument o ratifikaciji za pristupanje Švedske NATO-u deponovala Vašingtonu, gde se nalazi arhiva dokumenata Alijanse i nakon što je nekoliko ključnih članova Kongresa povuklo svoje primedbe.

Pročitajte još:

"Evo 40 F-16: Ispunili ste uslov, NATO ima novu članicu"

Komšijama stižu novi F-16 Blok 70

Odobreno: I njima ide 40 američkih lovaca F-35, oprema gratis

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.