Erdogan razgovarao s Vučićem, pozvao ga u posetu Turskoj

Izvor: N1 televizija, 13.Maj.2017, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan razgovarao s Vučićem, pozvao ga u posetu Turskoj

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u Pekingu s predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom o ekonomskoj saradnji dve zemlje i situaciji u regionu, kao i zajedničkim infrastrukturnim projektima.

Vučić je ocenio da su ekonomski odnosi Srbije i Turske sve bolji i zahvalio je Erdoganu što podstiče turske kompanije da investiraju u Srbiji, saopštila je Vlada Srbije.

On je izrazio >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << zadovoljstvo sve većim interesovanjem turskih investitora, kao i širenjem postojećih kapaciteta kompanija koje već posluju u Srbiji.

Erdogan je uputio zvaničan poziv premijeru Srbije da odmah po preuzimanju predsedničke funkcije poseti Tursku, navodeći da će ta poseta doprineti razvoju odnosa dve zemlje.

"Srbija je veoma važna za mir i stabilnost regiona Zapadnog Balkana, i ako nemamo zajedničke granice, mi smatramo Srbiju susedom. Imamo veoma dobre odnose, ali se nadam da ćemo tu saradnju proširiti na svim poljima", istakao je turski predsednik.

Predsednik Turske naglasio je da bi trebalo raditi više na zajedničkim infrastrukturnim projektima, kao što su aerodrom Lađevci u Kraljevu i autoput Tutin - Novi Pazar - Sjenica.

Dvojica lidera dogovorila su potpisivanje sporazuma o punoj slobodi trgovinskih odnosa između Srbije, Bosne i Hercegovine i Turske, koji će biti potpisan u Beogradu u narednim mesecima.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Vučić i Erdogan razgovarali o ekonomskoj saradnji i situaciji u regionu

Izvor: Beta, 13.Maj.2017

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Pekingu s predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom o ekonomskoj saradnji dve zemlje i situaciji u regionu, kao i zajedničkim infrastrukturnim projektima. Vučić je ocenio da su ekonomski odnosi Srbije i Turske sve bolji i zahvalio...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.