Erdogan predstavio svoju novu vladu

Izvor: B92, 09.Jul.2018, 23:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan predstavio svoju novu vladu

Ankara -- Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan obelodanio je svoj novi sastav vlade od 16 ministara.

Kljulni resor finansija poverio je svom zetu Beratu Albajraku i zadržao za ministra spoljnih poslova Mevluta Čavušoglua.

Novi ministar odbrane biće dosadašnji načelnik generalštaba vojske Hulsui Akar.

Na mesto potpredsednika imenovao je Fuata Okteja, tehnokratu koji je ranije bio na čelu turske Agencije za upravljanje vanrednim situacijama.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Albajrak ( 40) je oženjen Erdoganovom starijom ćerkom Esrom, a od 2015. godine imao je funkciju ministra energetike.

Erdogan je danas položio zakletvu za novi petogodišnji mandat sa proširenim ovlašćenjima, u skladu sa odlukom prošlogodišnjeg referenduma.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Erdogan imenovao novu vladu, njegov zet ministar financija

Izvor: SEEbiz.eu, 10.Jul.2018, 08:24

ANKARA - Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan objavio je imena nove vlade od 16 ministara, a portfelj financija povjerio je zetu Beratu Abayraku...U braku sa starijom Erdoganovom kćeri Esrom, Albayrak (40) je od 2015. bio na ključnom mjestu ministra za energetiku...Ministarstvo obrane vodit će...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.