Erdogan ponovo preti Evropi da će otvoriti vrata migrantima

Izvor: Večernje novosti, 25.Okt.2019, 00:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan ponovo preti Evropi da će otvoriti vrata migrantima

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan ponovo je danas zapretio evropskim državama da će otovriti granice i pustiti sirijske izbeglice da krenu ka Evropi Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan ponovo je danas zapretio evropskim državama da će otovriti granice i pustiti sirijske izbeglice da krenu ka Evropi. "Kada kažem da ću da otvorim vrata, oni prosto pobesne. Ne brinite, doći će vreme kada ćemo otvoriti ta vrata. Hajde, vi brinite o stotinama hiljada migranata", >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << rekao je Erdogan na kanalu NTV. Dodao je da se u Turskoj nalaze četiri miliona izbeglica. "Ako neko smatra da je turska humanitarna politika slaba, brzo ćemo uzvratiti gvozdenom pesnicom", istakao je Erdogan, prenosi Tass. Turska je 9. oktobra pokrenula ofanzivu na severu Sirije sa ciljem, kako je navedeno, da se u tom području uspostavi bezbednosna zona u koju bi se vratile sirijske izbeglice iz Turske. Poslanici Evropskog parlamenta oštro su danas osudili unilateralnu tursku vojnu intervenciju na severoistoku Sirije i pozvali Tursku da povuče sve svoje snage sa sirijske teritorije. U rezoluciji koja je danas usvojena, poslanici su pozvali Evropski savet da uvede niz ciljanih sankcija i zabranu izdavanja viza turskim zvaničnicima odgovornim za kršenje ljudskih prava, kao i da razmotri usvajanje ciljanih ekonomskih mera protiv Turske. Poslanici Evropskog parlamenta, takođe, predlažu da se suspenduju trgovinske preferencije u sporazumu o poljoprivrednim proizvodima i kao krajnje sredstvo suspenduje carinska unija EU-Turska.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

ERDOGAN PONOVO PRETI DA ĆE PUSTITI SIRIJSKE IZBEGLICE DA KRENU KA EVROPI: Kada kažem da ću da otvorim vrata, oni prosto pobesne! Ne brinite, doći će vreme kada ćemo otvoriti ta vrata! (VIDEO)

Izvor: Kurir, 25.Okt.2019

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan ponovo je u četvrtak zapretio evropskim državama da će otvoriti granice i pustiti sirijske izbeglice da krenu ka Evropi.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.