Erdogan po povratku u Istanbul: Moraju platiti za izdaju

Izvor: N1 televizija, 16.Jul.2016, 00:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan po povratku u Istanbul: Moraju platiti za izdaju

Poslednje aktivnosti predstavljaju izdaju i te osobe moraju da plate za sve što su učinili, rekao je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan govoreći o pokušaju državnog udara nakon što je sleteo na aerodrom u Istanbul.

"Dragi prijatleji, danas, odnosno popodne došlo je do određenih aktivnosti. Nažalost, to se desilo unutar naših oružanih snaga. Rezultat toga je bio da je manjina unutar oružanih snaga delovala protiv jedinstva i integriteta naše zemlje", rekao je on.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << />
Poručio je da je grupa ljudi pokušala da uspostavi paralelnu džavnu strukturu.

"Ovo se dešavalo unutar oružanih snaga i u različitim oblicima. Ove najnovije aktivnosti predstavljaju izadaju i te će osobe morati pratiti za sve što su učinili", poručio je Erdogan.

"Ne može se Turskom upravljati iz daleka"

Naša nacija treba biti bezbedna, bilo da pretnje predstavljaju bezbednosne snage ili drugi izvori. Mi ćemo im odgovoriti na pravi način, poručio je ranije, uoči dolaska u Istanbul, Erdogan.

"Nema veće moći od nacionalne volje u ovoj zemlji i kao predsednik Turske, članove stranaka i narod pozivam da izađu na ulice, na trgove, a mi ćemo im dati lekciju samim tim činom", kazao je Erdogan.

Dodao je da su "izdati nalozi za hapšenje i izvodimo akcije".

"Ovom zemljom se ne može upravljati iz daleka. Imamo 40 miliona glasača koji su izrazili volju kako treba upravljati zemljom. Ovi tenkovi pripadaju ljudima", zaključio je turski predsednik.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.