Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Dec.2017, 00:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan otvorio prvi automatizovani metro u Istanbulu

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan otvorio je danas prvu liniju istanbulskog automatizovanog metroa, deo infrastrukture koji su nestrpljivo čekali milioni građana izmorenih strahovitim saobraćajnim gužvama.

Erdogan je rekao da će novu liniju svakodnevno koristiti oko 700.000 ljudi.

"Nadam se da će linija metroa do Umranije (u azijskom delu grada) služiti našoj zemlji, našem gradu i stanovnicima Istanbula", naveo je Erdogan pre prve vožnje s premijerom Binali >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Jildirimom i gradonačelnikom Istanbula Mevlitom Ujsalom.

Manje od dve godine do predsedničkih i parlamentarnih izbora, Erdogan je povećao broj ceremonija otvaranja na kojima učestvuje širom zemlje, a koje prenose televizije, i na kojima pohvalno govori o ekonomiji.

Turski predsednik često navodi da želi da stvori "Novu Tursku" s transformisanom infrastrukturom do obeležavanja stote godišnjice osnivanja Republike Turske 2023. Republiku je posle Prvog svetskog rata osnovao Mustafa Kemal-paša Ataturk.

Prošle godine je Erdogan, koji je od 1994. do 1998. bio gradonačelnik Istanbula, otvorio treći most preko Bosfora, kao i prvi tunel koji ispod mora povezuje evropsku i azijsku obalu grada.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Otvorena prva linija automatizovanog metroa u Istanbulu

Izvor: N1 televizija, 16.Dec.2017

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan otvorio prvu liniju istanbulskog automatizovanog metroa, deo infrastrukture koji su nestrpljivo čekali milioni građana, izmorenih strahovitim saobraćajnim gužvama...Erdogan je rekao da će novu liniju svakodnevno koristiti oko 700.000 ljudi..."Nadam se da će...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.