Erdogan osudio nasilje prema demonstrantima u Francuskoj

Izvor: B92, 09.Dec.2018, 00:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan osudio nasilje prema demonstrantima u Francuskoj

Istanbul -- Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan kritikovao je "nesrazmernu upotrebu sile" francuskih vlasti prema demonstrantima pokreta "Žuti prsluci".

On je dodao i dodao da sa zabrinutošću prati situaciju u Francuskoj.

"Neredi vladaju na ulicama brojnih evropskih zemalja, počev od Pariza. Televizije i novine su pune slika automobila u plamenu, opljačkanih prodavnica, kao i najžešćeg odgovora policije na demonstrante", rekao je Erdogan.

Turska >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je istovremeno protiv scena haosa koje izazivaju demonstranti ali i protiv nesrazmerne upotrebe sile policije prema onima koji im se suprotstavljaju.

Turski mediji prenose inače vesti o protestima u Francuskoj.

"Pogledajte šta radi policija onih zemalja koje kritikuju našu policiju", rekao je Erdodan ocenjujući da je Evropa neuspešna u oblasti demokratije, ljudskih prava i sloboda.

Turska je redovno na meti kritika evropskih zemalja i organizacija za zaštitu ljudskih prava.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.