Erdogan nemačkom ambasadoru:Ovo nije vaše, ovo je Turska

Izvor: Studio B, 26.Mar.2016, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan nemačkom ambasadoru:"Ovo nije vaše, ovo je Turska"

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan žestoko je ukorio strane diplomate koji su prisustvovali današnjem suđenju dvojici turskih novinara optuženim za špijunažu, a kojima prete doživotne zatvorske kazne, prenosi AFP.

"Šta vi mislite ko ste? Šta radite ovde?", rekao je Erdogan u govoru u Istanbulu koji je prenosila televizija, optuživši strane izaslanike da "demonstriraju snagu".

AFP navodi da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << u petak počelo suđenje Čanu Dundaru, glavnom uredniku vodećeg opozicionog lista "Džumhurijet" i Erdemu Gulu, šefu biroa u Ankari, optuženim za špijunažu i otkrivanje državnih tajni zbog teksta u kojem su optužili Erdoganovu vladu da pokušava da nelegalno isporuči oružje u Siriju.

Ovaj sudski proces je privukao pažnju nekoliko ambasadora država članica EU, uključujući nemačkog ambasadora koji je došao na početak suđenja.

"Ovo nije vaša zemlja, ovo je Turska", kazao je Erdogan i dodao da diplomate mogu da rade samo u okviru misija i da je "za sve drugo potrebna dozvola".

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Erdogan grmeo: Ovo nije vaše, ovo je Turska

Izvor: Vesti-online.com, 27.Mar.2016, 11:42

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan žestoko je ukorio strane diplomate koji su prisustvovali suđenju dvojici turskih novinara optuženim za špijunažu..."Šta vi mislite ko ste? Šta radite ovde?", rekao je Erdogan u govoru u Istanbulu koji je prenosila televizija, optuživši strane izaslanike...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.