Erdogan moli Turke: Kupite liru

Izvor: B92, 11.Avg.2018, 15:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan moli Turke: Kupite liru

Turski predsednik Tajip Redžep Erdogan ponovo je pozvao sunarodnike da razmene dolare i evre za liru i podrže nacionalnu valutu.

Lira je u slobodnom padu usled neizvesnosti i zabrinutosti zbog pogoršanja odnosa Ankare sa SAD.

Erdogan je u obraćanju pristalicama u gradu Unje na severoistoku Turske, takođe kritikovao Sjedinjene Američke Države navodeći da je šteta što su one izabrale Endrjua Bransona, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << američkog pastroja kome se sudi u Turskoj po optužbi za terorizam, umesto svog strateškog NATO partnera Ankare, prenosi Rojters.

Slučaj Bransona, čije oslobađanje je tražio američki predsednik Donald Tramp, trenutno najviše opterćuje odnose Vašingtona i Ankare.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.