Erdogan kritikuje francusku policiju zbog nasilja prema demonstrantima

Izvor: Blic, 30.Maj.2016, 18:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan kritikuje francusku policiju zbog nasilja prema demonstrantima

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan, koji je proteklih meseci izložen kritikama zbog stanja demokratije u svojoj zemlji, danas je kritikovao francuske vlasti, izrazivši uznemirenost zbog policijskog nasilja prema francuskim demonstrantima.

Erdogan je optužio medije za selektivno izveštavanje i okretanje glave od policijske represije na Zapadu, dok su istovremeno, prema njegovim rečima, veoma fokusirani na navodne mane >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Turske, prenela je agencija AFP.

Erdoganove optužbe podsećaju na zapadnjačku kritiku taktike "teške ruke" turske policije prema mirnim demonstrantima tokom antivladinih protesta 2013. godine.

"Zabrinut sam zbog onog što se dešava u Parizu. Osuđujem nasilje francuske policije protiv ljudi koji koriste svoje pravo da protestuju", rekao je Erdogan u govoru u Istanbulu, koji su direktno prenosili turski televizijski kanali.

Predsednik Turske se požalio da isti ti mediji sa Zapada koji su bili veoma voljni da izveštavaju o antivladinim protestima u njegovoj zemlji pre tri godine, sa druge strane nisu izveštavali o ponašanju policije prema francuskim demonstrantima.

"Pariz i Brisel danas gore. U drugim gradovima na Zapadu se takođe održavaju veoma ozbiljni protesti. Mediji koji su prenosili uživo proteste pre tri godine su sada gotovo slepi i gluvi na aktuelne dogoađaje", naveo je Erdogan.

Francuska vlada i sindikati su u sporu oko predloženih reformi zakona o radu, koje su podstakle radnike da organizuju višednevne štrajkove i proteste širom zemlje.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Erdogan kritikuje francusku policiju zbog nasilja

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Maj.2016

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan, koji je proteklih mjeseci izložen kritikama zbog stanja demokratije u svojoj zemlji, kritikovao je francuske vlasti, izrazivši uznemirenost zbog policijskog nasilja prema francuskim demonstrantima...Erdogan je optužio medije za selektivno izvještavanje i...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.