Erdogan izjavio da su Bajdenu ruke krvave jer podržava Izrael

Izvor: Beta, 17.Maj.2021, 21:30

Erdogan izjavio da su Bajdenu ruke krvave jer podržava Izrael

 Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan rekao je da predsednik SAD Džozef Bajden ima "krvave ruke" zbog podrške Izraelu u sukobu koji besni u pojasu Gaze.Ta izjava turskog lidera je jedan od njegovih najjačih napada na Bajdena otkako je došao u Belu kuću u januaru.Erdogan je tokom nekoliko proteklih meseci pokušavao da popravi odnose sa Vašingtonom i približi se drugim zapadnim saveznicima posle godine dana oštrih nesporazuma.Medjutim, on je danas kritikovao Bajdena direktno uživo u televizijskom obraćanju."Pišete istoriju sa vašim krvavim rukama. Vi ste nas primorali da to kažemo jer ne možemo ćutati više o tome", rekao je Erdogan obraćajući se predsedniku SAD.Erdogan je zadobio podršku širom Bliskog istoka glasno podržavajući palestinski cilj tokom 18 godina vladavine.On je prošle nedelje optužio Izrael za terorizam i zarekao se da će da okupi svet za odbranu Gaze."Danas vidimo Bajdenov potpis na prodaji oružja Izraelu", rekao je Erdogan, aludirajući na izveštaje američkih medija o novoj isporuci oružja koju je odobrila Bajdenova administracija."Palestinske teritorije su preplavljanje progonom, patnjom i krvlju kao mnoge druge teritorije koje su izgubile mir sa krajem Osmanlija. I vi to podržavate", rekao je predsednik Turske.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Erdogan: Gospodine Bajdene, pišete istoriju krvavim rukama

Izvor: Vostok.rs, 18.Maj.2021, 08:48

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan kritikovao je američkog predsednika Džoa Bajdena zbog prodaje visokopreciznog oružja vrednog 735 miliona dolara Izraelu.. „Gospodine Bajdene, nažalost, pišete istoriju krvavim rukama. Prisilili ste nas da to kažemo“, rekao je Erdogan na konferenciji...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.