Erdogan izdao naredbu za slanje humanitarne pomoći u Gazu

Izvor: Vostok.rs, 13.Okt.2023, 21:29

Erdogan izdao naredbu za slanje humanitarne pomoći u Gazu

 
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izdao je uputstva za isporuku prve serije humanitarne pomoći u Pojas Gaze preko Egipta.
Humanitarna pomoć će navodno biti dostavljena preko prelaza Rafa između Egipta i Pojasa Gaze. Tenzije su ponovo buknule na Bliskom istoku 7. oktobra kada su palestinski militanti iz pokreta Hamas napali izraelsku teritoriju iz Pojasa Gaze. Hamas je svoj napad opisao kao odgovor na agresivne akcije izraelskih vlasti protiv džamije Al Aksa u Jerusalimu. Izrael je najavio potpunu blokadu Pojasa Gaze i izvršio udare na ciljeve tamo, ali i unutar Libana i Sirije. Neprijateljstva su izbila i na Zapadnoj obali. Više od 1.500 Palestinaca je ubijeno u sukobima i udarima, dok je preko 7.200 zadobilo rane, od početka ponovnog izbijanja nasilja. U Izraelu je oko 1.500 ljudi izgubilo život, a skoro 4.000 je ranjeno.     Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: TASS (ž)

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

HAMASOVCI SE PRIPREMALI GODINU DANA ZA NAPAD?! Amerikanci otkrili bizarne podatke terorističkog plana!

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Okt.2023, 09:53

Predstavnici Irana, Hezbolaha i Hamasa su poslednjih godinu dana u Bejrutu razrađivali taktike za budući napad...Grupa “odabranih moćnika” iz Irana navodno je poslednjih godinu dana na raznorazne načine pomagala palestinskoj organizaciji Hamas da ovog oktobra napadnu Izrael...Tako tvrde novinari...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.