Erdogan čisti svoju partiju od Gulenovih pristalica

Izvor: B92, 06.Avg.2016, 00:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan "čisti" svoju partiju od Gulenovih pristalica

Turska vladajuća Partija pravde i razvoja naložila je svojim lokalnim ograncima i opštinskim vlastima da očiste svoje redove od sledbenika Fetulaha Gulena.

AKP, koju je osnovao turski predsednik Redžep Tajip Erdogan, izdala je cirkularno pismo u kojem od svojih članova traži da "odmah počnu čistku nad onima koji su povezani sa Gulenovim pokretom ili koji su pružili podršku puču", navodi američka agencija, pozivajući se na tursku agenciju Anadoliju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
U pismu, AKP poziva lokalne ogranke da izbegavaju rasprave tokom čistki.

Turska vlada je Gulenov pokret okarakterisala kao terorističku organizaciju i sprovodi oštre mere protiv osoba koje smatra Gulenovim sledbenicima otkako je 15. jula izveden propali pokušaj puča, podseća AP.

Gulen poriče bilo kakvu odgovornost za pokušaj državnog udara i tvrdi da nije unapred znao ništa o tome.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.