Erdogan: Žene koje nemaju decu nisu prave žene

Izvor: Vostok.rs, 07.Jun.2016, 09:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan: Žene koje nemaju decu nisu prave žene

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan na otvaranju zdanja asocijacije „Žene i demokratija“ u Istanbulu izjavio je da žena koja ne želi da postane majka nije prava žena.

Redžep Tajip Erdogan je naveo da podržava one koji grade uspešnu karijeru, ali istakao da posao ne treba da bude smetnja za rađanje dece.

„Žena koja više voli posao od dece, odbacuje svoju ženstvenost“, naglasio je predsednik, i pozvao na rađanje najmanje troje dece.

Predsednik Turske je i ranije izlazio u javnost sa nedvosmislenim izjavama o porodici i društvu. Tako se prošle nedelje Erdogan izjasnio protiv kontracepcije i pozvao građane Turske da rađaju što više dece. Osim toga, on je naveo da muslimani ne bi trebalo da razmišljaju o kontroli rađanja i planiranju porodice.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.