Erdogan: Želim da resetujemo odnose sa Rusijom

Izvor: B92, 08.Avg.2016, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan: Želim da resetujemo odnose sa Rusijom

Moskva -- Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je u intervjuu za rusku agenciju TAS S da želi da resetuje odnose sa Rusijom.

On je naveo da želi da da zvanična Ankara i Moskva krenu ispočetka i ponovo pokrenu saradnju u čitavom nizu sektora.

Erdogan je dao intervju TAS S-u uoči sutrašnjeg sastanka sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom u Sankt Peterburgu, koji bi trebalo da okonča period visokih tenzija između dve zemlje, uzrokovanim turskim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << obaranjem ruskog vojnog aviona u novembru prošle godine, preneo je Rojters.

Predsednik Turske je u intervjuu više puta Putina nazvao dragim i poštovanim Vladimirom, kao i prijateljem.

"Čini mi se da bi ova poseta mogla da bude prekretnica u našim bilateralnim odnosima i prilika da ponovo krenemo ispočetka", rekao je Erdogan.

"Biće okrenuta nova strana u rusko-turskim odnosima. Na toj novoj strani će se nalaziti vojna, ekonomska i kulturna saradnja", kazao je Erdogan.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Erdogan: Želim da resetujemo odnose sa Rusijom

Izvor: RTS, 08.Avg.2016

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan ocenio je da bi njegova sutrašnja poseta Rusiji mogla da bude prekretnica u bilateralnim odnosima dve zemlje i prilika da ponovo krenu iz početka. . Redžep Tajip Erdogan je izjavio...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.