Erdogan: Uhvatili smo Al Bagdadijevu ženu

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Nov.2019, 23:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan: Uhvatili smo Al Bagdadijevu ženu

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je danas da je Turska zarobila suprugu ubijenog vođe terorističke grupe Islamska država Abu Bakr al Bagdadija. "Uhvatili smo njegovu ženu, ali nismo dizali prašinu oko toga. Saopštavam ovo danas po prvi put", rekao je Erdogan u svom obraćanju u Ankari, ali nije dao više informacija.

Poznato je da Al Bagdadi ima četiri žene.

Turske snage pre nekoliko dana zarobile su Al Bagdadijevu stariju sestru na >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << severozapadu Sirije.

Ona je identifikovana kao Rasmija Avad, a kada je uhvaćena bila je sa suprugom, snajom i petoro dece.

Predsednik SAD Donald Tramp saopštio je krajem oktobra da je odbegli vođa grupe Islamska država ;Abu Bakr al Bagdadi ubijen u američkoj vojnoj operaciji u severozapadnoj Siriji.

On je rekao da su SAD nadzirale ;Al ;Bagdadija nekoliko nedelja, a kada su američke snage krenule na njega ;Al ;Bagdadi ;je pobegao u tunel sa troje svoje dece i aktivirao prsluk sa eksplozivom.

Al ;Bagdadi ;je postao poznat javnosti 2014. godine kada je objavio stvaranje "kalifata" u velikim delovima Iraka i Sirije. Ta ekstremistička grupa uvela je brutalnu vladavinu nad gotovo osam miliona ljudi u oblastima pod njihovom kontrolom i bila je iza brojnih napada u gradovima širom sveta.
Pogledaj vesti o: Turska,   Sirija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.