Erdogan: Turska želi da jača saradnju sa SAD

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Feb.2021, 00:31

Erdogan: Turska želi da jača saradnju sa SAD

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan rekao je danas da Ankara želi da jača saradnju s Vašingtonom nakon što je Džozef Bajden postao novi predsednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD).

”Želimo dugoročno da jačamo našu saradnju s novom američkom administracijom na bazi vin-vin principa”, rekao je Erdogan u video-poruci poslatoj povodom pokretanja televizijskog kanala Tursko-američkog Nacionalnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << upravnog odbora (TASC).

Kako prenosi agencija Anadolija, on je dodao da se prošlo kroz proces u kojem je tursko-američko prijateljstvo ozbiljno testirano.

”Nismo videli podršku, ni solidarnost koju smo očekivali od našeg NATO saveznika, pogotovo kada je reč o borbi protiv terorističke grupe PKK (Radnička partija Kursitana) i njenih ogranaka“, rekao je Erdogan.

On je, međutim, istakao da Turska i SAD dele više zajedničkih interesa nego ”razmimoilaženja u mišljenju“.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Erdogan: Turska želi da jača saradnju sa Amerikom i Bajdenom

Izvor: Radio 021, 21.Feb.2021

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan rekao je da Ankara želi da jača saradnju s Vašingtonom nakon što je Džozef Bajden postao novi predsednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD)..."Želimo dugoročno da jačamo našu saradnju s novom američkom administracijom na bazi vin-vin principa", rekao...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.