Erdogan: Turska vojska bi mogla napredovati u dubinu sirijske teritorije do provincije Idlib

Izvor: Vostok.rs, 28.Jan.2018, 12:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan: Turska vojska bi mogla napredovati u dubinu sirijske teritorije do provincije Idlib

Turska vojska mogla bi da napreduje u dubinu sirijske teritorije, do provincije Idlib, izjavio je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan.

Turski lider je naglasio da se vojna operacija u Afrinu nastavlja. „Ako Alah dozvoli, doći ćemo i do Idliba“, rekao je Erdogan.

On je naglasio da se cela nacija ujedinila u podršci operaciji u Afrinu, kao i 15. jula 2016. godine, u vreme državnog prevrata u zemlji.

Turska je objavila početak operacije „Maslinova grančica“ protiv kurdskih formacija u sirijskom Afrinu 20. januara. Sa turskim snagama deluju i snage Slobodne sirijske armije.

Sirijska vlada osudila je dejstva Ankare u Afrinu, saopštivši da je ovaj region neodvojivi deo Sirije. Rusija je pozvala sve strane da budu suzdržane i da se poštuje teritorijalna celovitost Sirije.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Erdogan PRIZNAO šta je cilj turske vojne operacije u Siriji

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jan.2018

Turska od 20. januara sprovodi operaciju „Maslinova grančica“ protiv formacija Kurda u Afrinu..Cilj turske vojne operacije „Maslinova grančica“ u Siriji nije osvajanje teritorija te zemlje, izjavio je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan...- Ne težimo da osvojimo sirijske zemlje, ali želimo...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.