Erdogan: Proklinjem vas

Izvor: B92, 18.Maj.2021, 07:26

Erdogan: Proklinjem vas

Ankara -- Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan je najoštrije osudio austrijsku Vladu jer je u nedelju okačila izraelsku zastavu na svojoj zgradi u Beču.

Beč je na taj način uputio podršku Izraelu u eskalaciji sukoba sa Palestincima.

"Proklinjem austrijsku državu. Verovatno žele da muslimani plate cenu genocida nad Jevrejima", rekao je Erdogan, a prenosi austrijski Der Standard i Klix.ba.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Dodao je da je Izrael ''ubica bez premca''.

''Izrael ubija dečicu od 5-6 godina. Ubija žene, ubija starce", rekao je Erdogan, napominjući da Turska nastavlja da ulaže napore da zaštiti Palestinu i Jerusalim, prenela je Anadolija.

Predsednik Turske je pozvao sve međunarodne organizacije da preduzmu potrebne korake i mere kako bi zaštitile Palestince.

"Pozivamo Ujedinjene nacije, Savet bezbednosti, Organizaciju islamske saradnje i sve druge međunarodne organizacije da deluju u korist potlačenih Palestinaca i Al-Kudsa (Jerusalima)", kazao je Erdogan posle sastanka njegovog kabineta u Ankari.

On je predložio formiranje komisije sastavljene od predstavnika tri glavne religije za upravljanje Jerusalimom.

"Najispravniji put u današnjem vremenu je da Al-Kudsom upravlja komisija sastavljena od predstavnika tri velike religije", kazao je Erdogan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Erdogan: Proklinjem austrijsku vladu koja je okačila izraelsku zastavu

Izvor: Vostok.rs, 18.Maj.2021

Turski lider Redžep Tajip Erdogan izjavio je da proklinje austrijsku vladu nakon podizanja zastave Izraela u austrijskim saveznim ministarstvima. „Proklinjem austrijsku vladu koja je okačila izraelsku zastavu na zgradu administracije kancelara. Podizanje zastave terorističke države na svom...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.