Erdogan: Podržavaćemo bratski Avganistan pri bilo kojoj vlasti

Izvor: Vostok.rs, 19.Avg.2021, 13:50

Erdogan: Podržavaćemo bratski Avganistan pri bilo kojoj vlasti

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da je Turska spremna primi lidere pokreta Taliban, prenela je novinska agencija Anadolija. „Turska je spremna za saradnju radi mira u Avganistanu, dobrobiti naših sunarodnika i zaštite turskih interesa Turske u regionu“, rekao je Erdogan. Ranije smo saopštili da možemo da primo talibanske vođe, dodao je Erdogan. „I danas ostajemo pri tom stavu“, rekao je on, dodajući da Turska „pozdravlja umerene izjave talibanskih lidera“. S tim u vezi, šef Turske istakao je da će njegova zemlja „podržavati bratski Avganistan u dobrim i teškim vremenima“ pri bilo kojoj vlasti.  

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Erdogan: Turska nema nameru da postane evropsko "skladište za migrante"

Izvor: RTS, 19.Avg.2021

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan je nakon krize u Avganistanu pozvao države Evrope da preuzmu odgovornost za migrante koji dolaze iz Avganistana i napomenuo da Turska nema nameru da postane "evropsko skladište za migrante". . Otkako su talibani ušli u Kabul proteklog...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.