Erdogan: Nije realno, izvući ćemo se

Izvor: B92, 01.Okt.2018, 15:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan: Nije realno, izvući ćemo se

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan kaže da kolebanje lire nije odraz ekonomske realnosti i da je Turska nadomak prevazilaženja, "napada na ekonomiju".

"Neizvesnost koju je prouzrokovalo kolebanje lire postepeno jenjava", rekao je Erdogan u obraćanju u parlamentu, prenosi agencija Rojters, uz podsećanje da je turska valuta izgubila oko 37 odsto vrednosti prema dolaru u ovoj godini.

Erdogan je naveo i da se ekonomija Turske vraća u ravnotežu, da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << neće odustati od pravila slobodnog tržišta i da namerava da privuče strane investicije.

Takođe je izrazio nadu da će se zategnuti odnosi sa SAD, zbog kojih je Vašington uveo sankcije i povećao tarife Ankari, uskoro poboljšati

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Erdogan: Jačaćemo i dalje odnose sa Rusijom

Izvor: RTS, 01.Okt.2018

Turska je sa Rusijom uspostavila najbliže odnose u mnogim oblastima, od Sirije do turizma - i želi da dalje razvija odnose sa tom zemljom, poručio je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan. . "Nastavićemo da jačamo naše...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.