Erdogan: Nemačka rezolucija ozbiljno će uticati na odnose Nemačke i Turske

Izvor: Vostok.rs, 02.Jun.2016, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan: Nemačka rezolucija ozbiljno će uticati na odnose Nemačke i Turske

Nemačka rezolucija o genocidu nad Jermenima ozbiljno će se odraziti na odnose Berlina i Ankare, izjavio je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan na pres-konferenciji u Najrobiju tokom svoje zvanične posete Keniji.

I drugi visoki turski zvaničnici osudili su rezoluciju koju su nemački poslanici ranije danas usvojili gotovo jednoglasno, a kojom se turski masakr nad Jermenima iz 1915. priznaje kao genocid.

Turski zvaničnici su rezoluciju nazvali ozbiljnom greškom uz ocenu da to stavlja odnose dve zemlje na probu.

Turska smatra da ubijanje Jermena tokom Prvog svetskog rata nije bio genocid.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Nemačka priznala turski genocid nad Jermenima

Izvor: VOA, 02.Jun.2016

Nemački parlament je velikom većinom izglasao rezoluciju kojom se priznaje genocid koji je tursko Otomansko carstvo počinilo nad Jermenima tokom Prvog svetskog rata. Ubrzo posle glasanja, turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da će rezolucija nemačkog parlamenta ozbiljno uticati na...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.