Erdogan: Nemačka podržava terorizam

Izvor: Radio 021, 07.Avg.2017, 20:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan: Nemačka podržava terorizam

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan optužio je danas Nemačku za podršku teroristima, tako što ne odgovara u vezi sa hiljadama dosijea upućenih u Berlinu, niti izručuje osumnjičene koje traže turske vlasti, izveštava agencija Rojters.

"Nemačka podržava teroriste", rekao je Erdogan na jednoj konferenciji u regionu Rize na Crnom moru, što je, prema oceni britanske agencije, komentar koji će verovatno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << doprineti dodatnoj eskalaciji tenzija između dve zemlje. On je naveo da su Angeli Merkel dali 4.500 dosijea, a od njih nisu dobili nijedan odgovor.

"Kada postoji neki terorista, oni mogu da nam kažu da se ta osoba isporuči. Nama nećete da pošaljete one koje treba, ali možete da nam tražite vaše. Dakle, vi imate pravosuđe, a mi u Turskoj nemamo?", rekao je Erdogan, prenosi Rojters.

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Erdogan ljut na Nemačku: Ne isporučuju nam osumnjičene

Izvor: N1 televizija, 07.Avg.2017

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan optužio je Nemačku da pomaže teroristima time što ne odgovara na hiljade dosijea upućenih Berlinu, niti radi na izručenju osumnjičenih koje traže turske vlasti...Erdogan je napomenuo da je Ankara poslala 4.500 dosijea nemačkoj kancelarki Angeli Merkel,...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.