Erdogan: Nastavlja se turska ofanziva u Siriji

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Jan.2018, 14:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan: Nastavlja se turska ofanziva u Siriji

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas u Ankari da će turska ofanziva na severu Sirije biti nastavljena kako bi se "eliminisale kurdske snage".

Erdogan je rekao da turska vojska i njeni saveznici polako preuzimaju kontrolu Afrina, kurdske enklave na severu >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Sirije i dodao da će "operacija biti nastavljena dok ne bude eliminisan poslednji član te terorističke organizacije".

Američki diplomatski izvori preneli su ranije da će Donald Tramp i Erdogan danas imati telefonski razgovor u kojem će predsednik SAD preneti zabrinutost zbog ofanzive koja bi mogla da ugrozi napore u borbi protiv džihadista Islamske države.

Od početka ofanzive 20. januara stradalo je 80 kurdskih biraca, kao i 28 civila, dok je Ankara navela da je izgubila tri vojnika i eliminisala "260 terorista".

Turska ofanziva na severu Sirije počela je nakon što je međunarodna koalicija predvođena SAD najavila stvaranje pograničnih snaga u Siriji, a u tim snagama bi bili i kurdski borci, koje Turska smatra teroristima.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Erdogan: Nastavlja se turska ofanziva u Siriji

Izvor: Beta, 24.Jan.2018

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas u Ankari da će turska ofanziva na severu Sirije biti nastavljena kako bi se "eliminisale kurdske snage".Erdogan je rekao da turska vojska i njeni saveznici polako preuzimaju kontrolu Afrina, kurdske enklave na severu Sirije i dodao da će "operacija...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.