Erdogan: Nastavićemo da jačamo odnose sa Rusijom

Izvor: Vesti-online.com, 01.Okt.2018, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan: Nastavićemo da jačamo odnose sa Rusijom

Turska je sa Rusijom uspostavila najbliže odnose u mnogim oblastima - od Sirije do turizma - i želi da dalje razvija odnose sa tom zemljom, poručio je danas turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.

- Nastavićemo da jačamo naše odnose i dalje razvijamo našu saradnju - rekao je on, prenosi Tass.

Erdogan je napomenuo da je ranije bilo "mnogo >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << provokacija u odnosima između dve zemlje", ali je istakao da sada dve države "nastavljaju da realizuju projekte od zajedničkog interesa".

Turski predsednik je ukazao na sporazume koje su Ankara i Moskva postigle na samitu 17. septembra.

- Naši napori kad je reč o Siriji dali su rezultate. U Sočiju smo se razumeli i potpisali sporazume o uspostavljanju demilitarizovane zone u Idlibu i povlačenju ekstremista. Oko 60.000 Sirijaca se vratilo kući - rekao je on.

Uz to, izrazio je nadu da će rad na novom sirijskom ustavu biti uspešan.

Erdogan je zaključio da je Turska, zahvaljujući svojoj politici o Siriji i sporazumima sa drugim zemljama, postala "zemlja čiji se glas čuje".

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.