Erdogan: Mi smo na čelu borbe protiv IS, nema predaje

Izvor: Blic, 04.Jan.2017, 13:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan: Mi smo na čelu borbe protiv IS, nema predaje

Ofanziva sirijskih pobunjenika koje podržava Turska vojska na sirijski grad Al Bab, okupiran od strane "Islamske države", mogla bi uskoro da bude završena, rekao je turski predsjednik Tajip Erdogan.

U televizijskom obraćanju Erdogan je rekao da bi još nekoliko gradova trebalo uskoro da bude oslobođeno, uključujući grad Manbidž koji je nalazi oko 50 kilometara istočno od Al Baba.

Turska vojna operacija "Eufratov štit" pokrenuta je prije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << više od četiri meseca kako bi se potisnula "Islamska država" od turske granice, a trenutno se glavne borbe vode za Al Bab, koji kontrolišu islamisti.

U borbama za Al Bab učestvuje i ruska avijacija.

U prvom javnom obraćanju od napada na noćni klub u Istanbulu u novogodišnjoj noći kada je ubijeno 39 ljudi, Erdogan je rekao da uprkos "tužnom početku 2017. godine", Turska ostaje snažno posvećena svojim priroritetima za ovu godinu, prenosi AP.

On je ocenio da je taj napad bio izveden sa ciljem da okrene građane Turske jedne protiv drugih i produbi razlike i dodao da Turska neće pristati na takvu igru.

Prema njegovim rečima, napad na noćni klub u Istanbulu, za koji je odgovornost preuzela Islamska država je izveden sa ciljem da se ugroži turska ekonomija, prenosi Rojters.

Odgovarajući na optužbe da je Turska u prošlosti davala podršku Islamskoj državi, Erdogan je kazao da je takvo predstavljanje stvari upravo ono što IS želi.

"To je upravo ono što IS želi - da predstavi zemlju koja predvodi borbu protiv IS kao onu koja podržava terorizam", rekao je.

Predsednik Turske je kazao i da u Turskoj nijedan način života nije ugrožen, a da oni koji to tvrde, treba to i da potkrepe dokazima.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Turska avijacija napala na 28 ciljeva U Siriji

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Jan.2017, 09:22

ANKARA - Turski avioni i artiljerija napali su na položaje "Islamske države" u Siriji i neutralisali 38 militanata, saopštila je turska vojska...Tursko vojno vazduhoplovstvo je u posljednja 24 časa napalo 28 meta "Islamske države" i uništilo njihova skloništa, komandne centre, oružane sisteme...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.