Erdogan:Ispitati glavnu stranku opozicije zbog veza s Gulenom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Feb.2020, 17:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan:Ispitati glavnu stranku opozicije zbog veza s Gulenom

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da treba ispitati glavnu opozicionu stranku u toj zemlji zbog mogućih veza sa sveštenikom Fetulahom Gulenom optuženim za organizovanje pokušaja državnog udara 2016.

Gulen živi u samoizgnanstvu u Pensilvaniji od 1999. godine, preneo je Rojters, dok je hiljade ljudi privedeno, uhapšeno ili otpušteno zbog veza sa njegovom mrežom.

Kemal Kiličdaroglu, lider vodeće opozicione reblikanske Narodne partije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << (CHP), rekao je prošle sedmice da je Erdogan bio političko krilo Gulenove mreže, optužujući ga da je dozvolio hiljadama Gulenista da uđu u državne institucije.

Njegovi komentari izazvali su oštre reakcije Erdogana, koji je optužio Kiličdaroglua da je povezan sa Gulenovom mrežom, koju Ankara naziva FETO.

"Svako je mogao imati ulogu u rastu, jačanju i širenju FETO u Turskoj", rekao je Erdogan i dodao da su ga on i njegova stranka proglasili terorističkom organizacijom i vodili rat protiv njih.

"Borili smo se da uklonimo FETO elemente u institucijama i mislimo da još uvek nismo uspeli da u potpunosti eliminišemo ovu šemu", dodao je turski predsednik.

Prema njegovim rečima država je svugde pratila FETO, ali je jasno da sedište CHP nije u dovoljnoj meri ispitano.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.