Izvor: TangoSix.rs, 16.Maj.2016, 14:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Er Srbija: Avion iz Turske kasnio zbog tehničkog kvara ali i mogućeg prekoračenja dozvoljenog radnog vremena posade

Domaći mediji preneli su jutros vest da se Er Srbijin (Air Serbia) A319 nakon jučerašnjeg poletanja sa aerodroma u Istanbulu ubrzo prizemljio zbog kvara, kao i da je po odlaganju leta, sledećeg jutra poletanje ponovo bilo bezuspešno.
– Juče su se putnici ukrcali u 15 časova i sedeli u avionu 3 sata. Prenoćili su u hotelu i jutros opet isto – kvar. Današnji let je imao oznaku Ju 5532 sto su neki protumačili kao 553 drugi pokušaj – preneo je dnevni list Kurir.
Ilustrujući događaj >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << list je naveo da se kod pojedinih putnika javila „frustracija, nervoza, pa i strah“.
– Jedni su besno udarali inventar aviona, drugi vikali na zemaljsko osoblje a treći jedva dočekali da dotaknu zemlju i izjavili da u taj avion ulaze samo mrtvi, javio nam je čitalac Kurira koji se našao na licu mesta – preneo je ovaj list.
Nacionalna avio-kompanija se povodom ovog incidenta danas oglasila dužim saopštenjem u kojem pojašnjava da je do odlaganja i otkazivanja letova došlo usled tehničkog kvara ali i mogućeg prekoračenja maksimalno dozvoljenog radnog vremena posade:
– Er Srbijin let JU553, obavljen avionom registarske oznake YU-APB, na liniji od Istanbula do Beograda, doživeo je veće kašnjenje juče usled negativne indikacije indikatora temperature goriva.
Tim linijskog održavanja na aerodromu u Istanbulu ustanovio je nakon pregleda da je letelici moguće otkloniti kvar ali je posada do tog trenutka prešla zakonom dozvoljeno maksimalno radno vreme.
Nakon toga svi putnici su se iskrcali iz aviona i svima je obezbeđena večera i smeštaj u hotelu preko noći.
Putnici su prebačeni jutro posle do aerodroma ali je letelica iskusila daljnje tehničke probleme. Putnici su iskrcani i posluženo im je osveženje na aerodromu.
Svi putnici su potom ponovo bukirani na let JU553 danas popodne koji će biti obavljen drugom letelicom tipa A319.
U međuvremenu, avionu A319 (YU-APB) je nakon dodatnih provera linijskog održavanja odobren povratak u Beograd i on se danas vratio.
Bezbednost i usklađenost sa regulativom koja se tiče bezbednosti letenja naši su prioriteti broj jedan i kao avio-kompanija izvinjavamo se našim gostima na neprijatnostima.- stoji u saopštenju Er Srbije.
The post Er Srbija: Avion iz Turske kasnio zbog tehničkog kvara ali i mogućeg prekoračenja dozvoljenog radnog vremena posade appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Povezane vesti

Putnici iz Istanbula u Beograd stigli posle 24 sata!

Izvor: Večernje novosti, 16.Maj.2016

Putnici iz Turske prestonice, zbog kvara na avionu, u Beograd stigli tek nakon što su se pobunili na aerodromu. Da se nismo pobunili, ne bismo stigli ni ovim letom, kažu oni Putnici koji su planirali da iz Istanbula u Beograd avionom "Er Srbije" stignu u nedelju oko 17 časova,...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.