ERDOGANOV TOTALNI ZAOKRET: Turska više ne zahteva smenu Bašara al Asada!

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jan.2017, 08:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ERDOGANOV TOTALNI ZAOKRET: Turska više ne zahteva smenu Bašara al Asada!

Sad su pragmatični

Zvanična Ankara je konačno priznala da rešenje sukoba u siriji "nije realno" bez Bašara al Asada.

Turska odbija da nastavi promociju ideje da predsednik Sirije Bašar al Asad mora biti svrgnut s vlasti, rekao je turski vicepremijer Mekmet Simšek tokom Foruma u Davosu.

Prema njegovim rečima, turska vlada ne smatra >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da mirovni proces može biti nastavljen samo nakon Asadovog odlaska.

- Moramo da budemo pragmatični, realistični. Situacija na terenu se drastično promenila i više ne možemo da insistiramo na procesu bez Asada. To nije realno- rekao je turski vicepremijer.

On je ipak dodao da je Asad odgovoran za višegodišnji rat u Siriji, kao i za stotine hiljada žrtava.

Da podsetimo, početkom operacije Štit Eufrata, turski predsednik Redžep Erdogan rekao je da je turska vojska ušla u Siriju da "oslobodi zemlju Asadovog režima", što je nakon razgovora s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, galantno poreka.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.