ERDOGAN ŽELI JOŠ KRVI: Neprihvatljivo je da Minska grupa traži prekid vatre, neka se Jermeni povuku

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Okt.2020, 15:21

ERDOGAN ŽELI JOŠ KRVI: Neprihvatljivo je da Minska grupa traži prekid vatre, neka se Jermeni povuku

Turski predsednik smatra da se dugoročni mir na Kavkazu neće obezbediti sve dok Jermenija ne napusti sporne teritorije u Karabahu.

PredsednikTurske Redžep Tajip Erdogan kritikovao je Minsku grupu OEBS-a za pozive na prekid vatre u Nagorno-Karabahu, nazvavši ih neprihvatljivim.

- Neprihvatljivo je da Minska grupa sada traži prekid vatre u Nagorno-Karabahu. Oni treba da zahtevaju da se prvo Jermenija povuče >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sa okupiranih teritorija Nagorno-Karabaha - rekao je Erdogan obraćajući se parlamentu.

- Ako Jermenija napusti okupirane azerbejdžanske zemlje, u regionu će se postići dugoročni mir - istakao je Erdogan, prenosi agencija Anadolija.

Situacija u Nagorno-Karabahu eskalirala je prošle nedelje. Baku i Jerevan međusobno se optužuju za izbijanje sukoba. U Jermeniji je objavljeno ratno stanje i opšta mobilizacija. U Azerbejdžanu je uveden policijski čas i delimična mobilizacija.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.