ERDOGAN UPUTIO OŠTRU PORUKU SVETU! Želimo da promenimo svetski poredak

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Dec.2021, 17:26

ERDOGAN UPUTIO OŠTRU PORUKU SVETU! "Želimo da promenimo svetski poredak"

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da je cilj borbe Turske sa sloganom 'Svet je veći od pet' kako u međunarodnim odnosima, tako i u ekonomiji - promena svetskog poretka izgrađenog na eksploataciji i ugnjetavanju.

Rekavši da je promena životna činjenica, ali da između promene i ugnjetavanja postoji oštra razlika, predsednik Erdogan je izjavio i da je čovečanstvo doživelo veliku transformaciju, degeneraciju u jednom aspektu, u kojoj su u poslednja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dva veka narušene njegove drevne vrednosti.

Uz modernizaciju, perspektiva ljudi prema sopstvenoj prirodi, okolini i drugim bićima s kojima delimo život se takođe promenila, tvrdi turski lider.

- Odbacujemo svaki pristup koji devalvira čoveka. Verujemo da civilizacija nudi recept za spas od propasti modernih ljudi. Islamska civilizacija, koja je utemeljena na znanju, mudrosti, moralu i pravdi, ima za cilj ulepšavanje sveta i učini ga pogodnijim za život za sva stvorenja - rekao je Redžep Tajip Erdogan.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.