ERDOGAN PORUČIO IZRAELU: Niko ne može da DIGNE RUKU na Gazu! Najavio velike vojne planove Turske!

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Okt.2023, 01:38

ERDOGAN PORUČIO IZRAELU: "Niko ne može da DIGNE RUKU na Gazu!" Najavio velike vojne planove Turske!

"Ako Bog da da zajedno vidimo Tursku od 100 miliona u ne tako dalekoj budućnosti", dodao je Erdogan

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je da će Turska dobiti dva nova nosača aviona i ponovo izrazio podršku narodu Palestine.

Erdogan se oglasio porukom povodom 100. godišnjice osnivanja moderne turske države i još jednom se okrenuo protiv Izraela. Naglasio je da niko ne može da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << spreči Tursku da postane "pobednik" i dodao da niko ne može da "digne ruku" na Gazu.

- Gde postoji osoba koja je potlačena i žrtva progona, Turska je ta koja žuri da mu pomogne, uhvati ga za ruku, podiže ga i pomaže mu u njegovim problemima. Ovaj stav smo pokazali u prošlosti u Кoreji, na Кipru, u Iraku, Siriji, Libiji, Jemenu i konačno u Кarabahu. Danas pokazujemo isti odlučan stav prema Palestini i Gazi. Pokušavamo da pomognemo narodu Gaze. Veliki miting za Palestinu koji smo organizovali uz učešće milion i po ljudi bio je deo toga. Nijedna imperijalistička sila neće moći da spreči Republiku Tursku da bude uspešna i pobednička - glavna je Erdoganova poruka u njegovom svečanom govoru u Istanbulu.

Prethodno je na Bosforu održana demonstracija sile velikom pomorskom paradom u kojoj je učestvovalo 100 ratnih brodova turske ratne mornarice.

- Ponovo ćemo se dogovoriti sa Špancima i nadamo se da ćemo povećati naše nosače aviona na dva - rekao je predsednik Turske Erdogan je takođe naglasio da će do kraja godine broj stanovnika Turske premašiti 86 miliona.

- Ako Bog da da zajedno vidimo Tursku od 100 miliona u ne tako dalekoj budućnosti - dodao je Erdogan.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.