ERDOGAN PODVIKNUO, KURTI PODVIO REP: Čekajte, polako, videćemo za tu ambasadu u Jerusalimu

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Mar.2021, 17:52

ERDOGAN PODVIKNUO, KURTI PODVIO REP: Čekajte, polako, videćemo za tu ambasadu u Jerusalimu

Predsednik Turske poslao čestitku teroristi uz najavu velike štete za Kosmet

Lider Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti rekao je da je uspostavljanje diplomatskih odnosa Kosmeta i Izraela veoma važno, ali da će nova vlada, ipak razmotriti odluku o otvaranju takozvane ambasade u Jerusalimu, kaže se u saopštenju Samoopredeljenja.

- Što se tiče pitanja uspostavljanja ambasade Kosmeta u Jerusalimu, Kurti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je rekao da je priznavanje i uspostavljanje diplomatskih odnosa sa državom Izrael veoma važno za Kosmet i dobra prilika za razvoj, ali lokacija gde će biti smeštena ambasada pitanje je koje će se ispitati uvidom u odlazeću vladinu dokumentaciju - rekao je Kurti prilikom sastanka sa ambasadorom Turske u Prištini Cagri Sakarom.

Kako se navodi u saopštenju, Kurti je ambasadora obavestio i o prioritetima svoje takozvane vlade i naglasio da će se u budućnosti više posvetiti unapređenju bilateralnih odnosa Kosmeta i Turske.

Inače, premijer Izraela Benjamin Netanjahu pozvao je Kurtija da prisustvuje otvaranju takozvane ambasade Kosmeta u Jerusalimu, dok turski predsednik Erdogan od nove vlade očekuje da preispita i poništi takvu odluku.

- Pored toga, drago mi je saznati za stav vaše stranke da će, ako dođe na vlast, razmotriti odluku Kosmeta o otvaranju ambasade u Jerusalimu. Verujem da bi bilo korisno izbeći takav korak, koji bi mogao naneti veliku štetu Kosmetu - napisao je Erdogan u svom pismu čestitke Kurtiju zbog ubedljive pobede na izborima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.