ERDOGAN PEVAO NA MITINGU: Pristalice ODUŠEVLJENE, gorele baklje

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Maj.2023, 19:46

ERDOGAN PEVAO NA MITINGU: Pristalice ODUŠEVLJENE, gorele baklje

Erdogan sa svojim pristalicama otpevao tursku nacionalnu pesmu

Aktuelni predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan govorio je na završnom izbornom mitingu u Istanbulu, njegov govor je ukupno sa prekidima trajao više od 20 minuta, javlja dopisnik RIA Novosti sa lica mesta.

Erdoganov predizborni skup održan je na trgu Kizilaj, u okrugu Kasimpaša, iz kog je turski predsednik. Erdogan je u 16 ​​časova >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << po moskovskom vremenu izašao na scenu sa pola sata zakašnjenja, ali ga je publika, uprkos tome, pozdravila bučnim aplauzom, uzvikujući reči podrške.

Na bini je aktuelni predsednik zemlje izgledao veselo, njegov govor je trajao oko 10 minuta, nakon čega je dugo ostao na sceni dok je na ekranima prikazan njegov izborni video. Zatim je Erdogan održao još jedan govor – 10 minuta.

Trg Kizilaj, gde je održan miting, bio je potpuno ispunjen ljudima: skandirali su reči podrške Erdoganu i mahali turskim zastavama. Bezbednost političara i građana Turske obezbeđivali su specijalaci, a da bi se došlo do mitinga bilo je potrebno proći kroz dvostepenu kontrolu: prvo su ljudi ručno pregledani pre ulaska na teritoriju pored trga, a da bi se došlo do samog trga, do bine, trebalo je proći kroz okvirne metal detektore.

Učesnici mitinga su u nekom trenutku odlučili da zapale baklje, baš za vreme govora turskog predsednika, pa je deo trga bio zadimljen: policija nije zaustavljala akcije. Posle sledećeg Erdoganovog govora, na ekranima je prikazan snimak sa njegovim protivnicima, među kojima je i njegov glavni rival na izborima Kemal Kaličdaroglu. Potom je aktuelni predsednik pokazao novi video - sa dostignućima turske industrije, nakon čega je .

Predsednički i parlamentarni izbori u Turskoj zakazani su za 14. maj. Drugi krug predsedničkih izbora, ukoliko nijedan kandidat ne dobije 50 odsto glasova, zakazan je za 28. maj. U turskom zakonu ne postoji „dan ćutanja“. Predsednički kandidati mogu da vode kampanju do 18 časova po lokalnom vremenu poslednjeg dana pre izbora, prenela je RIA.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.