ERDOGAN OPASNO ZAPRETIO IZRAELU: Podržaće Palestinu kao što je Azerbejdžan, da li se Turska uključuje u sukob?

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Maj.2021, 16:57

ERDOGAN OPASNO ZAPRETIO IZRAELU: Podržaće Palestinu kao što je Azerbejdžan, da li se Turska uključuje u sukob?

On je naveo i da je već razgovarao sa šefovima 19 država

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da će njegova zemlja podržati Palestince u Jerusalimu isto tako odlučno kao što je to bio slučaj prilikom oslobađanja azerbejdžanskih okupiranih zemalja u Nagorno-Karabahu.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan pozvao je danas >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Ujedinjene nacije i muslimanske zemlje da zaustave najžešće borbe između Izraelaca i Palestinaca poslednjih godina, navodeći da će Ankara podržati svaku inicijativu Svetske organizacije za zaustavljanje nasilja.

- Užasno smo besni zbog činjenice ugnjetavanja od strane terorističke države Izrael. Prešli su sve granice. Zaustaviti ih je dug celog čovečanstva - rekao je turski lider.

Erdogan je u televizijskom obraćanju ponovio stav da su potezi izraela u Jerusalimu i Gazi potvrdili da je u pitanju "teroristička država", prenosi Rojters.

On je naglasio tom pritom da konflikt nije moguće rešiti bez učešća UN.

Takođe je naveo i da je u vezi sa konfliktom već razgovarao sa šefovima 19 država.

- Pozivamo svaku državu i svaku instituciju, bez obzira na veru i poreklo, da što pre reaguju protiv napada Izraela - rekao je Erdogan.

Istakao je da je imperativ da Savet bezbednosti UN hitno preduzme korake kako bi se obezbedio mir u Jerusalimu. Dodao je da i Organizacija za islamsku saradnju, koja broji 57 članica, terba da reaguje.

Upozorio je da će ta organizacija, ako hitno ne zauzme konkretan i efikasan stav, negirati svoje postojanje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.