Erdogan: Turska će lansirati raketu na Mesec do 2023.

Izvor: B92, 09.Feb.2021, 21:20

Erdogan: Turska će lansirati raketu na Mesec do 2023.

Turska planira da lansira raketu na Mesec do 2023. godine, najavio je danas turski predsednik Redžep Tajip Erdogan predstavljajući nacionalni svemirski program.

Sletanje na Mesec, kako je objasnio, treba da se izvede do kraja 2023. godine kada će zemlja proslaviti 100 godina od osnivanja Republike, prenosi TAS S.

"Verujem da će turski inženjeri završiti tu misiju", rekao je Erdogan.

On je rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i da Turska želi da gradi kosmodrom uz međunarodno učešće kako bi dobila "pristup svemiru".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Erdogan: Turska će lansirati raketu na Mesec do 2023.

Izvor: RTS, 09.Feb.2021

Turska planira da lansira raketu na Mesec do 2023. godine, najavio je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan, predstavljajući nacionalni svemirski program. . Sletanje na Mesec, kako je objasnio, treba da se izvede do kraja 2023. godine kada će zemlja proslaviti 100 godina...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.