ERDOGAN BRANI DRŽAVU OD RATNOG LOBIJA: Sastanak s Putinom u avgustu ključan za očuvanje stabilnosti

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jul.2023, 17:22

ERDOGAN BRANI DRŽAVU OD RATNOG LOBIJA: Sastanak s Putinom u avgustu ključan za očuvanje stabilnosti

Turska nastavlja dijalog i čuva prijateljstvo sa Moskvom.

Turska nastavlja dijalog sa Rusijom i nije dala priliku onima koji žele da pokvare odnose sa Moskvom, rekao je predsednik te zemlje Redžep Tajip Erdogan.

- Od prvog dana smo se držali uravnotežene politike. Ratni lobi je, koristeći opoziciju u zemlji, pokušao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da nas baci u vatru. Nismo dozvolili da se to dogodi. Jačajući odnose sa Ukrajinom, nismo dozvolili da pokvarimo naše odnose sa Rusijom... Sa domaćinom (predsednikom Rusije (Vladimirom) Putinom, održavamo blizak dijalog - rekao je Erdogan, govoreći u subotu u Bejburtu.

On očekuje da će u avgustu imati sastanak sa Putinom.

- Juče smo ugostili predsednika Ukrajine Zelenskog, a u avgustu ćemo se, nadam se, sresti sa gospodinom Putinom. Pokušavamo da zaštitimo našu zemlju od negativnih posledica rata koji traje godinu i po dana - istakao je on.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je ranije Sputnjiku da za sada nije planiran telefonski razgovor Putina sa turskim liderom Redžepom Tajipom Erdoganom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Erdogan: "Ratni lobi je pokušao da nas baci u vatru"

Izvor: B92, 08.Jul.2023

Turska nastavlja dijalog sa Rusijom i nije dala priliku onima koji žele da pokvare odnose sa Moskvom, rekao je predsednik te zemlje Redžep Tajip Erdogan..."Od prvog dana smo se držali uravnotežene politike. Ratni lobi je, koristeći opoziciju u zemlji, pokušao da nas baci u vatru. Nismo dozvolili...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.