EP ZA VATERPOLISTKINJE: Srbija potopila Tursku, presudila serija od 9:0

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jan.2024, 13:37

EP ZA VATERPOLISTKINJE: Srbija potopila Tursku, presudila serija od 9:0

Sledeći rival Rumunija.

Ženska vaterpolo reprezentacija Srbije startovala je pobedom na Evropskom prvenstvu koje se održava u Ajndhovenu (Holandija). Izabranice selektorke Dragane Ivković su u prvom kolu grupe "C" druge divizije savladale su ubedljivo selekciju Turske sa 13:6 (2:2, 2:1, 5:0, 4:3).

Izjednačna borba vodila se većim delom prvog poluvrmena. Selekcija Turske je imala >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vođstvo 3:2, a onda je usledila dominacija srpskih vaterpolstkinja. Punih 18 minuta naš tim nije dozvolio rivalu da zatrese mrežu

Usledila je ubitačna serija 9:0 koja je rešila pitanja pobednika.

Najefikasnija u reprezentaciji Srbije bila je Ana Milićević sa pet golova. Po dva gola dale su Švec, Mandić i Ilić, a po jedan Lujić i Lukić. U ekipi Turske najefikasnija sa dva gola bila je Dilara Bulari.

Izabranice Dragane Ivković u subotu (13.30) igraju sa Rumunkama, koje su izgubile od Čehinja sa 13:12.

U nedelju (10.30) ih čeka duel sa Češkom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.