EMOTIVAN SUSRET: Majka Dražena Petrovića UPOZNALA devojku iz automobila u kojem je POGINUO njen sin (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jun.2017, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EMOTIVAN SUSRET: Majka Dražena Petrovića UPOZNALA devojku iz automobila u kojem je POGINUO njen sin (VIDEO)

Biserka Petrović je specijalno zbog toga išla u Istanbul.

Majka legendarnog košarkaša Dražena Petrovića, Biserka upoznala se tek sada, posle 24 godine u Istanbulu sa turskom košarkašicom Hilal Edebal, koja je bila u automobilu u kojem je poginuo njen sin. Turkinja, koja je na tom putovanju pravila društvo Draženovoj devojci Klari Šalanci, nedavno je javno progovorila o nesreći, a Biserka je uzvratila reakcijom da želi da je upozna. Taj susret je organizovala >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << turska novinarka Semri Hunter, sa TV stanice TRT Vorld.

OSTAVKA ZBOG LIČNIH OBAVEZA: Peković na rastanku pominjao dugove, Vučića, ali i NASLEDNIKA (FOTO)

CRNO-BELE LEGENDE NA OKUPU: Proslavljeni košarkaš Partizana postavio veoma ZANIMLJIVU sliku i komentar na Tviiteru (FOTO)

Čuveni košarkaš je poginuo u Nemačkoj, u saobraćajnoj nesreći, 7. juna 1993. godine. Dražen se, za razliku od ostalih hrvatskih reprezentativaca, koji su se u Zagreb vraćali avionom, odlučio za put automobilom sa devojkom, nemačkom manekenkom i košarkašicom Klarom Šalanci. Klara je bila za volanom crvenog golfa, a Dražen je spavao na mestu suvozača kada su udarili u kamion koji se isprečio na putu na kojem je zbog kiše bila slaba vidljivost.

Posledice su poznate, Dražen Petrović je poginuo, a Klara je prošla sa povredama, dok je turska košarkašica zadobila teške povrede, koje su joj trajno narušile zdravlje. Za razliku od Turkinje, Klara, koja se u međuvremenu udala i zasnovala porodicu sa nemačkim fudbalerom Birofom, nikada nije javno pričala na tu temu.

- Želja mi je bila da dođem u Istanbul i upoznam košarkašicu koja je bila sa Draženom u autu - izjavila je Biserka Petrović.

Novinarka Semra Hunter dovela je Biserku u Istanbul, susret je bio veoma emotivan, a Hilal je ponovila tužnu priču, koju je nedavno iznela medijima.  čak pokušala i da se ubije.

VIŠE NEMA NAGAĐANJA: Poznato je da li će Nikola Jokić igrati za Srbiju na Evrobasketu (FOTO)

Hilal, koja sada ima 47 godina i ne pamti da je bila u kobnom automobilu, jer joj je težak sudar ostavio trajne posledice na mozak, prouzrokovao amneziju, rupe u sećanju, psihičke slomove i problema u ponašanju, zbog čega je i pokušala da izvrši samoubistvo.

- Zašto je Petrović, čovek takvog statusa i bogatstva, morao putovati iz Nemačke za Zagreb baš automobilom, a ne avionom? Zašto sam ja baš tada morala da budem u Nemačkoj - zapitala se po ko zna koji put Hilal Edebal.

ČEKAMO SALETOV ODGOVOR: Rival Srbije na EP objavio spisak igrača za takmičenje (FOTO)

- Ja sam srećna, jer je ona osoba koja je poslednja videla živog Dražena. Ona se ne seća, ali meni je bilo važno da je upoznam, košarkašica je, muž joj bolestan... Sad sam došla. Ali, ima toga još. Treba i ona da dođe u Zagreb. Tek onda će znati ko je Dražen, tek onda će videti koliko je Dražen bio veliki - rekla je Biserka Petrović.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.