Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jul.2023, 19:46
Doda se PRSTOHVAT ovog ZAČINA - Evo kako da kafa NE BUDE KISELA, a ovako se pojačava i njena aroma
Ako želite da uživate u autentičnom iskustvu, ovo definitivno morate isprobati.
Turci su poznati po svojoj bogatoj kafenoj tradiciji, a njihov način pripreme domaće kafe je jedinstven i pruža izvanredno iskustvo.
Pored klasične džezve, postoji nekoliko trikova koje Turci koriste kako bi dobili najukusniju šolju kafe.
Ako želite da uživate u autentičnom turskom iskustvu ispijanja kafe, isprobajte ova dva trika koja će vas sigurno oduševiti. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Svi, bez izuzetka, imaju svoju tehniku spremanja kafe. Ali prava, Turska kafa se sprema na ovaj način:
Savet ekstra: u šoljicu kafe dodajte mali prstohvat soli, to će sprečiti kiselost kafe i pojačati njenu aromu.
Turska kafa ima posebno mesto u kulturi Turaka.
Priprema i ispijanje kafe su socijalni događaji koji se obično odvijaju u društvu porodice ili prijatelja.
Ova tradicija podrazumeva da se kafa polako ispija, uz uživanje u svakom gutljaju. Takođe, turska kafa često prati posluženje slatkiša, poput turskih ratluka ili baklave, što dodatno upotpunjuje celokupno iskustvo.
Iako se ovi trikovi mogu činiti jednostavnim, njihov uticaj na ukus i miris kafe je izvanredan.
Kombinacija ovih trikova će vas sigurno oduševiti i otkriti vam novu dimenziju turske kafe.
Ukoliko želite da se upustite u avanturu turske kafe, isprobajte ove trikove kod kuće i doživite autentično tursko iskustvo ispijanja kafe.
Prepustite se mirisima, ukusima i ritualu pripreme koji će vam doneti toplinu i uživanje u šolji kafe.
Nastavak na SrbijaDanas.com...